Ansvarsfull SM/RM tävling

Arlandastad duathlon 1 maj 2021

Vi planerar och förbereder oss för att genomföra tävlingen den 1 maj 2021 ute på Arlandastad testtrack II. Vi är övertygade om att tävlingen kommer kunna genomföras. Tävlingsledningens bedömning, som också delas av Svenska Triathlonförbundet är att tävlingen kan genomföras utan att vara en offentlig tillställning. Ingen del av tävlingen kommer ske utanför den inhägnade platsen, allmänheten kan stängas utanför tävlingsarenan, ingen annonsering kommer göras för att locka publik till platsen, bara deltagare och funktionärer kommer ha tillträde till platsen, vi kommer bemanna ingången och avvisa personer som inte ska få komma in. Med detta sammantaget är Arlandastad duathlon inte en offentlig tillställning. Polisen gör samma bedömning förutsatt att ingen publik eller allmänhet får tillträde till platsen.

Det är såklart mycket beklagligt att tävlingen ska genomföras utan åskådare. Alla som deltagit i ett motionslopp vet hur mycket det betyder att få publikens stöd och glada hejarop när man springer förbi. Men alternativet är att tvingas behöva ställa in även detta år. Publiken är jätteviktig och många gånger det mötet som skapar minnen för livet för en deltagare. Vi som arrangör kommer göra vad vi kan för att kunna Livestreama tävlingen så att alla som är intresserade, nära och kära kan följa våra fantastiska athleter via sin mobiltelefon var helst det finns mobiltäckning eller på datorn hemma. Sen får vi som är funktionärer till loppet skrika oss hesa för att försöka ge så mycket pepp till alla tävlande vi bara kan.

Arlandastad duathlon SM/RM i duathlon är ett draftinglopp där det är tillåtet att ligga nära framförvarande cyklist. Man behöver inte göra det – men det är tillåtet. För övrigt kommer vi göra alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa att det inte uppstå närkontakt eller trängsel. Vi har yta och vi kommer utnyttja det!

Välkommen att anmäla dig till vårt lopp!

Anmäl dig till Arlandastad duathlon här

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 2 =